mandag 2. juli 2012

Late dager i Dronningmølle


Vi startet grytidlig lørdag morgen og stilte kompassnålen på syd. Et ganske godt valg hva angikk været. Det så nemlig betraktelig mye lysere ut den veien.
Turen ned gjennom Sverige bød  ikke akkurat på de store severdighetene. Det gikk  mest i tre, gjerde, biler, vei, vann, tre, bru, bensinstasjon. Jeg benyttet  anledningen til å sove og våknet med nakken låst i tretall-posisjon.

Jentene liker å kjøre bil. Heldigvis.På turen nedover snorket begge fornøyd mens vi kjørte, og da de var ute av bilen når vi stoppet, var de travelt opptatte med å sjekke ut alle de nye duftene. Jeg studerte de svenske registreringsnummerskiltene. Jeg er alltid like fasinert over UGG 345, UFF 546, LOL 654, og flere i den duren. Og i et ubevoktet øyeblikk lurte jeg på hvilket skilt som hadde passet meg hvis jeg hadde bil med svenske skilt. Det var det det kom ganske tørt fra førersetet: "PMS 365, evt. 247 hadde nok passet utmerket."

En plass mellom Udevalla og Gøteborg får vi melding fra Vesla og NK. De lurer på hvor langt vi har kommet. Selv sitter de i Hornbæk og spiser lunsj. De kan også fortelle at lokalbefolkningen er vennligsinnet, noe vi gleder oss over. Men siden de er så langt unna, benytter de anledningen til å være litt frekke og blant annet minne oss på fartsgrensene i Sverige.

Utpå ettermiddagen kommer vi til fergekaien i Helsingborg, og etter mye om og men, litt plunder, heft og mange feltskifter, kommer vi oss ombord i fergen. Etter drøye tyve minutter er vi endelig i Danmark. Vesla og NK har allerede kommet frem til sommerhuset, og ikke så lenge etter er vi også på plass.

Ingrid Olava og Vesla

Det er alltid like godt å komme frem til bestemmelsestedet. NK og Vesla har allerede fordelt rom, og vi har ingenting å utsette på romfordelingen. Det vi derimot ikke er like fornøyd med, er at de to solsengene som annonsen sier at sommerhuset skal inneholde, viser seg å være kun en, som i tillegg er ødelagt. Vi er heller ikke like fornøyd med renholdet. Og når vi får vite at de som var der før oss hadde gjort så dårlig arbeid at Novasol måtte inn og vaske selv, blir vi nokså betenkt, mens vi koster sand, plukker opp halve saltstenger og vasker bort kaffeflekker fra et kjøkkenskap, og fettflekker på komfyren.

Vi har som vanlig ingenting med oss

Det er deilig sol på terrassen. Vi siger ned i en stol og venter på at arbeidslysten skal komme over oss. Vi må tross alt pakke ut. Men det frister ikke å gjøre noe som helst. Da går det lettere å planlegge, det tar ikke like mye krefter i sommervarmen. 

Mot bedre viten, eller kanskje ikke, blir vi enige om at NK og Terje skal handle. De kommer hjem med det aller meste, og de har til og med handlet uten handlelapp. Imponert. :) 

I fyr og flamme

Til middag blir det helstekt tournadeu med fløtegratinerte poteter, soppstuing og bearnes. Det meste tilberedt på grillen. All ære til grillmesteren NK. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar