torsdag 12. juli 2012

Det er deilig å være dorsk i Danmark I

Nå er vi vi vel tilbake i regnværet i Norge, etter en kjempefin uke i Danmark. Uken gikk veldig fort, men når jeg tenker tilbake, så fikk vi da gjort en del.

Se! Fint vær! 
Søndag
Vi våkner i passelig tid, står opp og spiser frokost. Alle i feriefølget har sovet i løpet av natten, men kanskje ikke like mye, og kanskje ikke like godt. Det er noe med sengen der hjemme.
Vi bestemmer oss for å dra inn til Gileje denne dagen. Gileje ligger på nordspissen av Sjælland og er en passe stor, passe søvnig kystby. Men de har både butikker, barer og restauranter. Vi finner parkeringsplass og rusler opp i sentrum. Der finner vi en Bankomat, minibank, eller Lykkevegg som noen også kaller det. Med rede penger i lommene er det på tide med litt shopping.
Første stopp er en skobutikk. Vi bytter penger mot varer, det blir flip flops på både Vesla og meg, til en rimelig pris.
Turen går videre til en bar som også selger is til karakteren midt på treet. De har ikke guff, og de forstår ikke et ord av det vi sier. Men is får vi, og is spiser vi, før vi rusler videre ned i gamlebyen.

Se! Mere fint vær. 

Så  bestemmer vi oss for å lunsje på en restaurant som han i skobutikken foreslo. Den skal være veldig bra. Vi benker oss ute i bakgården med hunder og unger og vogner. Jada, vi tar litt plass. Men det må da være mulig å komme med drikke før det har gått tre kvarter? Når den blir bestilt like etter at vi har satt oss ned, mener jeg. Men ingenting skjer annet enn at kelnerne går forbi oss mange ganger uten å så mye som ense at vi sitter der. Og det finner vi oss rett og slett ikke i, så vi reiser oss og går etter å ha ventet nesten en time.

Veldig tålmodige små som venter på drikke som aldri kommer. 

Da er det bare å traske videre for å finne et annet sted som vil servere oss. Rett nede i gaten er det en koselig restaurant, men siden det er like før kjøkkenet stenger, går vi videre.

Nede på havnet ligger "Far til fire" med servering både ute og inne. Vi setter oss ute. Maten kommer etter under et kvarter, den smaker nydelig, og vi blir så mette at vi må sitte og puste litt på, før vi drar videre. Veldig hyggelig plass med veldig hyggelig personale. Anbefales. 

Kvelden tilbringes i ro og mak i sofaen med strikking og drikking... eh... ja, det var omtrent sånn... 


Mandag
Dagen tilbringes delvis på minigolfbanen og delvis på hytta. Noen har behov for å slappe av, andre har behov for å gå av seg rastløshet. Det er deilig å være dorsk i Danmark. Ellers sjekker vi ut en av de lokale pizzastuene i Gileje. De har jo opptil fire forskjellige spisesteder her. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar