fredag 26. august 2011

Du verden så fort tiden går når man koser seg




Sånn utsikt har jeg hatt i mange dager. Bildet er tatt på stranden i Kokkari. Det bildet kanskje ikke viser, er vinden som sto rett på fra....eh...sør, hevdes det her.

I dag har vi vært på strandtur tur til Kambos eller Votsalakia som stedet også er kjent som. Mange av strendene på Samos er rullesteinstrender, men denne stranden har sand, eller det vil si, ikke så mye som den hadd, for jeg hadde med meg minst halvparten tilbake, i bikinien.

De andre dagene har vi nytt (eller skrivrs det nydt?) strandlivet på hotellets private strand. Var ingen smerte det helller, men det er hyggelig å prøve nye steder.

Onsdagen ble den store utflukt dagen. Da stod vi opp tidlig, eller tidligere enn vanlig, og la ut på en Samosrundt tur.
Vi satte kursen mot Samos by. Ingen skal beskylde grekerne for å være nøye med skiltingen, så etter å ha havnet litt ut på landet, fant vi en slags låvebro som vi snudde på, før vi endelig kom inn på rett vei. (Feilnavigeringen var selvsagt ikke vår feil. Vi hadde jo kart må vite...)


Samos by strekker seg fra havnen opp langs fjellsiden. Nede i havneområdet er det en strandpromenade med mange kafeer, restauranter og butikker. Vi bestemte oss for å utforske Samos by ved en annen anledning og kjørte derfor videre mot Kokkari.


Kokkari er en trivelig liten fiskerlandsby omkring 10 km fra Samos by. Her ligger restaurantene på rekke og rad langs med stranden. Pga relativt mye vind er stedet et paradis for mange vannsportsktiviteter som krever noe vind. Er ikke vannsport eller strandlivet din greie, kan du jo, som oss, sette deg på en av restaurantene bak stranden og nyte en ferskpresset appelsinjuice eller noe annet. Gresk kaffe feks.

Men skulle heller ikke det være av interesse, kan kanskje shopping være et alternativ? Langs havnegaten ligger mange butikker med diverse spennende innhold. For de som har reist mye i Tyrkia er det litt uvant å ikke bli overfalt i butikkene, og heller ikke måtte prute på varene.

Turen gikk deretter videre langs kysten til Karlovassi, som er den nest største byen på Samos. Denne byen har lite turisme men har til gjengjeld den største havnen og en del industri. Vi nøyde oss med det vi kunne få øye på langs veien, og fortsatte oppover i fjellene. Jeg har latt meg fortelle at en av de høyeste toppene på Samos er 1400m over havet.


Hovedveien over Samos er lagt etter terrenget, og er om mulig mer svingete enn enkelte veier på Vestlandet. Og plutselig dukker det opp en liten landsby i solbrisen, med tradisjonstro hvitmalte hus og et par kirker her og der. Men at vi skulle komme over et båtbyggeri omtrent så langt fra vann som det var mulig å komme, var ikke like forventet. Men der lå det altså med noen båter til reparasjon og noen under produskjon.


Langs veien var det flere små honning og krydderutsalg, men de som kjenner meg, vet at jeg som regel har overvekt på flyet nedover, derfor er det ikke all verdens anledning til å dra med seg hjem ting som veier noe, selv om honningen er veldig god.

Etter en stund var det på tide å finne et sted å spise. Vi kom til et sted som het Koumaradei, eller Komodovaran, som stedet raskt ble omdøpt til. Der kom vi over en restaurant som reklamerte med panoramautsikt. Reklamen var ikke overdrevet, og maten var minst like god som utsikten var vakker.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar