fredag 6. august 2010

En natt med Myggen, og annet storfint besøk

Så var nok en uke over. Og har vi blitt sprekere? Jaaaa... Og jeg har personlig oppdaget en rekke muskler legevitenskapen neppe kan ha oppdaget. Jeg har i alle fall gangsperr i dem. For eksempel har jeg en muskel i baken som er så vond at jeg til tider bare kan sitte på venstre skinke. Nok en gang ser jeg fordelen med å være tjukk.

Den siste uken har jeg også oppdaget noe annet fordelaktig. Nå for tiden er det så høy luftfuktighet at det er nærmest umulig å få på seg klær etter bading, fordi du er like våt etter at du har tørket deg som du var da du kom ut av dusjen. Ok, ok. Jeg ser at det ikke nødvendigvis er en fordel, med mindre man foretrekker å gå uten klær, men poenget er at vi sparer fuktighetskrem. Sånn, der satt den.

Her forleden natt hadde jeg besøk av en mygg. Den snek seg inn da jeg luftet før jeg skulle legge meg, og så la den seg på lur over sengen min. Og i løpet av natten har den tildelt meg sytten myggstikk. Kunne den ikke nøyd seg med ett eller to? Heldigvis klør de ikke så mye, og heldigvis holdt den meg ikke våken med summingen sin. Og nå passer anledningen til å reklamere litt for de tyrkiske apotek. De har omtrent alt hva lever og nyrer kan begjære. Også en liten salve med antihistamin som hjelper på diverse stikk. Men når alt det er sagt, så skal det sies at det ikke er noe særlig med flått her. Og det er jo flott. I stedet er det slanger og kakkelakker, jeg har kanskje nevnt det tidligere. Det er ikke like flott.
I dag har det vært storfint besøk her på Balcova. Det er et skue uten sidestykke. Først kommer det en politimotorsykkel. Så kommer det en eller to politibiler. Så kommer det en sivil politibil. Så kommer det en sivil bil med sikkerhetsvakter, og så kommer bilen med den storfine gjesten. Og så kommer motsatt rekke som tidligere nevt etter bilen med den storfine gjesten. I dag var det en kar fra ministeriet i Tyrkia som beæret oss med sitt nærver. Sikkerhetsvaktene hoppet ut av bilen før den hadde stanset. Og det så ut som en scene fra Matrix eller en annen sci fi film. Sikkerhetsvaktene var helt identiske, helt ned til solbrillene. Jeg er sikker på at de var klonet. Vi stanset selvsagt og spurte en av de lokale vaktene hvem det var. Han var ikke helt sikker på hvem det var, men han mumlet turkish minestery, eller noe i den duren, før han klappet oss vennskapelig på skulderen, og vi fikk gå som vi ville, vi fikk stirre så mye vi ville, men tyrkerne ble stoppet og fikk ikke gå forbi før han var trygt inne i bygget. Vi ble altså ikke ansett som en fare. Og godt er det... tror jeg.


I kveld var det tur til Assansør. Assansør betyr heis, og i dette tilfellet er det navnet på en utsiktsrestaurant i Izmir. Femten forventingsfulle balcovanere dro avgårde i middagstid, og kom tilbake i kristelig tid litt før elleve. Vi fikk nydelig mat og drikke, og utveklset vitser og gode historier. Og som en sa: " Kan du ikke fortelle litt sladder, det trenger ikke være sant." Så da gjorde vi det...

1 kommentar:

  1. høres ut som om du koser deg skikkelig, m godt selskap p soverommet til og m!! Assansør er toppers! er liksom ikke så farlig m maten, når utsikta og solnedgangen er slik deilig føde for sjela :-) håper skinkemuskler og andre såre kroppsdeler kommer seg etterhvert!

    SvarSlett